Werving en selectie: de moderne variant op het wervings- en selectiebureau

Werving en selectie slokt veel tijd op bij de huidige bedrijven. Heel vreemd is dat niet. Hoe graag je het ook zou willen, je kunt personeel niet voor het leven aan jouw business binden. Bepaalde functies vervallen, andere functies ontstaan, de onderneming groeit en met de huidige technologische ontwikkelingen zijn nieuwe talenten nodig om jouw bedrijf optimaal te laten draaien. Maar hoe vind je de toppers wanneer een gemiddeld wervings- en selectiebureau met de handen in het haar zit omdat de echte talenten niet reageren op de vacatures?

Het antwoord: door een aangepaste boodschap over te brengen naar de mensen die relevant zijn voor de functie die jij open hebt. Ook wanneer deze mensen niet actief op zoek zijn naar werk. Je zoekt niet het beste werkzoekende talent, je zoekt de beste professionals voor jouw bedrijf. Ook als die nu nog bij de concurrent werken. Dat is hoe werving en selectie in de moderne wereld succesvol is.

Wat is het verschil met de traditionele werving en selectie?

Traditionele werving en selectie richt zich uitsluitend op werkzoekenden. Mensen die actief solliciteren of moeten solliciteren dus. Daarbij wordt gewerkt met het bekendmaken van een baanopening bij de opdrachtgever, meestal door vacatures online en offline te plaatsen met de contactgegevens van het bedrijf of het wervings- en selectiebureau.

Dit werkte vroeger, maar is tegenwoordig veel minder succesvol. Enerzijds heeft dit te maken met het feit dat we zoveel reclame, spam en advertenties op ons dak krijgen dat we veel langs ons heen laten gaan. Anderzijds heeft het te maken met de onpersoonlijke boodschap, waar we per definitie weinig mee doen. We schrijven al snel af als ‘niet relevant’ wanneer het niet in ons straatje past.

Wil jij weten wat social recruitment jou op kan leveren?
Vraag gratis een 15 minuten durend adviesgesprek aan.

Hoe is dat bij moderne werving en selectie dan?

Leadlinq pakt werving en selectie daarom compleet anders aan. Wij gebruiken geen algemene kanalen om een vacature op te plaatsen. Wij gebruiken LinkedIn. En daar zitten een aantal grote voordelen aan. Zoals de 7 miljoen profielen die in Nederland actief zijn, het feit dat ook inactieve werkzoekenden bereikt kunnen worden en de factor dat we alle talenten op een persoonlijke manier kunnen benaderen. Niet alleen zorgt dit voor een hogere respons, het zorgt er ook voor dat er alleen potentiële toppers bij jou aan tafel komen om over de arbeidsvoorwaarden te praten.

Is het tijd om die potentiële toppers binnen te halen?

Met ons proces voor werving en selectie is het vinden van de geschikte kandidaten aanzienlijk makkelijker. Het kost minder tijd en we zetten alleen de relevante mensen bij jou aan tafel. Wil jij eerst eens met ons aan tafel zitten om de mogelijkheden door te nemen? Bel ons gerust, we hebben slechts vijftien minuten nodig om je te vertellen wat wij met onze werving en selectie kunnen bereiken voor jouw onderneming.