Personeel gezocht! Hoe kun je wél het juiste personeel werven?

Hoe lang heb je personeel gezocht voordat je eindelijk de juiste persoon gevonden had voor die ene functie? Hoeveel advertenties heb je moeten plaatsen en hoeveel tijd is er in de gesprekken gaan zitten, waarvan meer dan de helft achteraf compleet zinloos was? Personeel werven is met recht een sport te noemen tegenwoordig. Ongeacht of je horecapersoneel, technisch personeel of managementposities zoekt. Er gaat al snel te veel tijd, geld en moeite in zitten en dat is jammer. Zeker omdat dat niet nodig is.

Waarom is personeel werven zo lastig?

Het is niet zo dat talent schaars is. Integendeel, de talentpool in Nederland is bijzonder breed en dagelijks komen er nieuwe toppers bij. Maar hoe kun jij die bereiken en activeren om te solliciteren bij jouw bedrijf? Heb je eerder personeel gezocht, dan weet je dat dit ontzettend lastig is. De grote talenten reageren niet op vacatures en advertenties. We vertellen je graag waarom.

De gemiddelde persoon krijgt dagelijks enorme hoeveelheden reclame, advertenties en andere onpersoonlijke boodschappen over zichzelf uitgestort. De massamedia heeft ons in dat opzicht wat onverschillig gemaakt, omdat we weten dat we 80% langs ons heen kunnen laten gaan zonder gevolgen.

Dit heeft consequenties wanneer je personeel werven wilt. Zet jij een onpersoonlijke en standaardvariant van een vacature ergens neer, dan verliest de lezer binnen een paar seconden de aandacht. Dat is waarom wij personeel werven op een compleet andere manier. We schrijven geen vacatures uit en zetten al helemaal geen advertenties voor je op.

Wil jij weten wat social recruitment jou op kan leveren?
Vraag gratis een 15 minuten durend adviesgesprek aan.

Personeel werven via LinkedIn

Wij gaan op een heel andere manier aan de slag. Wij zorgen ervoor dat de relevante personen eerst interesse krijgen in jouw business – en dat zij vervolgens naar jou toe komen. Dit doen we onder andere door jouw LinkedInprofiel social proof te maken, maar ook door relevante content te delen. Dit zorgt ervoor dat de mensen binnen jouw doelgroep sneller en meer interesse in je krijgen, nog voordat zij weten dat er een vacature openstaat. We benaderen dus geen duizenden mensen met koude acquisitie – ook niet via LinkedIn. We zoeken eerst uit welke mensen écht interessant zijn en wie interesse kan hebben in de functie die jij ingevuld wilt hebben. 

Daarna volgen we deze mensen persoonlijk op om te kijken in welke mate er interesse is in het vervullen van een vacature binnen jouw onderneming.

Het verschil

De verschillen met traditionele vormen van personeel werven zijn groot. Zo hoeft niet heel de vacaturebank te weten dat er een baanopening is. Dit zorgt ervoor dat irrelevante (ongeschikte) personen per definitie niet bij jou aan de deur komen te staan. Dit bespaart je tijd en die tijd kun je goed gebruiken om te praten met de talenten die wél binnen het profiel passen.

Wil je weten wat wij kunnen doen op het gebied van personeel werven of hoe wij personeel gezocht hebben voor andere ondernemingen? Neem dan gewoon contact met ons op. We vertellen je graag hoe wij alle posities binnen jouw business in kunnen vullen met de beste talenten.