Wat kan een LinkedIn recruiter voor jouw bedrijf betekenen?

De LinkedIn recruiter is binnen enkele jaren een populair begrip geworden. Recruitment via LinkedIn is een bekende asset, maar wordt lang niet door alle bedrijven succesvol benut. Het aantrekken van nieuw talent via de sociale media is echter een mogelijkheid die niet mag ontbreken in jouw bedrijf. Opschalen, optimaliseren of het verhogen van de ROI begint immers altijd met de juiste mensen op de juiste plek. De LinkedIn recruiter zorgt ervoor dat talent gevonden wordt – ook wanneer hij of zij helemaal niet actief op zoek is naar werk.

Waarom is recruitment via LinkedIn zo belangrijk tegenwoordig?

Wereldwijd maken veel mensen dagelijks gebruik van de social media. LinkedIn valt daar technisch gezien ook onder, máár wordt voornamelijk ingezet door professionals die contact willen hebben met experts die in dezelfde branche zitten. Bijvoorbeeld door contact te zoeken, maar ook door groepen te volgen op LinkedIn.

Wist je dat er 575 miljoen profielen zijn op LinkedIn en dat bijna de helft van de gebruikers ook daadwerkelijk maandelijks actief is? Alleen in Nederland zijn meer dan 7 miljoen mensen actief op LinkedIn, wat grofweg zo’n 80% is van de complete beroepsbevolking. Wat gebeurt er wanneer jouw business in deze pool kan zoeken naar alle relevante talenten, zonder constant te moeten betalen voor het plaatsen van vacatures die per definitie weinig succes opleveren?

Wil jij weten wat social recruitment jou op kan leveren?
Vraag gratis een 15 minuten durend adviesgesprek aan.

Wat doet een LinkedIn recruiter precies?

Bij Leadlinq gaan wij als LinkedIn recruiter eerst op zoek naar de mensen die relevant zijn, aan de hand van de eisen die we van onze opdrachtgever gekregen hebben. Door slim te zoeken, concentreren we ons vanaf de allereerste stap al uitsluitend op de mensen die interessant kunnen zijn.

Als LinkedIn recruiter bereiken we álle mensen die potentieel talent zijn en die geschikt zijn voor jouw onderneming. Dus niet alleen de mensen die actief naar werk zoeken, maar ook de mensen die graag een andere baan willen en dat zelf nog niet weten of nog geen actie ondernomen hebben.

Hoe krijgen we deze mensen bij jou aan tafel?

We draaien het recruitmentproces volledig om. We jagen niet op de mensen die in jouw bedrijf passen, maar we plaatsen relevante content zodat de mensen naar ons toekomen. Zo zorgen we er tegelijkertijd voor dat jouw bedrijf een waardevolle toevoeging binnen het netwerk van deze mensen is. Levert dat in eerste instantie niets op, dan misschien op een later moment wel.

Hebben we de juiste mensen te pakken? Dan zorgen we ervoor dat zij benaderd worden via sociale media of telefonisch, zodat we deze mensen bij jou aan tafel kunnen zetten en jij uiteindelijk zelf bepaalt of het een match is of niet.

Wil jij weten wat een LinkedIn recruiter voor jouw bedrijf kan doen? Of wil je weten wat recruitment via LinkedIn op kan leveren bij het zoeken naar talent voor topfuncties? Bel ons dan vandaag. We leggen je namelijk graag uit hoe Leadlinq de toekomst van jouw bedrijf kan veranderen.