Executive search: niet al het talent is actief op zoek naar werk

Executive search gebruiken is dé manier om het talent van morgen aan het werk te krijgen binnen jouw bedrijf. Een talent acquisition specialist zet deze manier van werving in wanneer topfuncties ingevuld moeten worden. Zo vind je de mensen voor de posities die net wat belangrijker zijn.

Wat het grote verschil is met standaard werving en selectie? Executive search is grondiger, dieper en richt zich vooral op de mensen die niet actief naar werk zoeken. Die pool is namelijk veel groter dan de groep met mensen die wel actief op zoek zijn naar een andere baan. Daarnaast richt executive search zich voornamelijk op de hogere functies in het bedrijf, zoals in het management zelf.  

Wat is executive search nou precies?

Executive search wordt gebruikt door professionele bedrijven die op zoek zijn naar een bepaald talent. En daarbij wordt rekening gehouden met het feit dat dit talent misschien nog gewoon in loondienst werkt of nog niet actief solliciteert. 

Jouw bedrijf moet de pijlen op deze mensen richten. Je wilt niet pas de beste persoon vinden op het moment dat hij of zij aan het solliciteren is. Wat jij wilt, is die persoon al op de beste positie binnen jouw onderneming hebben vóór die tijd. Zo wordt opschalen ineens een stuk aantrekkelijker en kun je eindelijk echt optimaliseren. Gewoon door personeel te zoeken op een nieuwe manier.

Een gemiddeld wervings- en selectiebureau zoekt alleen tussen de mensen die actief een baan zoeken. Die ingeschreven staan als werkzoekend bijvoorbeeld, of de mensen die een account aangemaakt hebben op een vacaturewebsite. Die mensen kan iedereen bereiken, maar echt talent voor de topfuncties vinden, daar heb je een talent acquisition specialist voor nodig.

Wil jij weten wat social recruitment jou op kan leveren?
Vraag gratis een 15 minuten durend adviesgesprek aan.

Hoe zorgt de talent acquisition specialist voor succes bij de aanpak?

Een executive search begint met een flinke verzameling aan informatie. Wij willen namelijk precies weten aan welke eisen de persoon moet voldoen die jij zoekt. Alleen op die manier kunnen we gericht zoeken én kunnen we de persoon vinden die op dit moment in jouw team mist.

Hiervoor maken we gebruik van een persoonlijke benadering. Dus geen algemene vacature op een website die zich richt op werkzoekenden. Nee, wij richten ons uitsluitend op het talent dat voldoet aan de eisen die jij aangegeven hebt. Door onder andere LinkedIn op een professionele manier in te zetten, zorgen wij ervoor dat de 70% die niet op zoek is naar ander werk bereikt wordt. Want de kans is groot dat we met onze executive search wél diegene kunnen vinden waar jij om staat te springen.

Wie zoek jij precies?

Het is zeer waarschijnlijk dat jij al een goed beeld hebt van de talenten die jouw team moeten versterken. En de kans is minstens zo groot dat je nog geen succes gehad hebt bij het zoeken naar de volgende managers of directeuren voor jouw business. Wil je nu echt werk maken van het aanvullen van jouw  personeelsbestand, neem dan vandaag nog contact met ons op. Wij hebben slechts vijftien minuten nodig om je te vertellen wat wij voor jouw bedrijf kunnen doen. Bel ons daarom vandaag nog op +31 (0) 6 46 876 510 of stuur een bericht via WhatsApp zodat we een afspraak kunnen maken.